Åre Kulturskola

Välkommen till Åre Kulturskola

Åre Kulturskola har en bred verksamhet med musik, dans, cirkus, konserter, föreställningar och samarbetar med skolorna kommunen.

 
Vårterminens undervisning på SKOLTID sker under följande veckor:
V. 4–20 Ordinarie kulturskoleundervisning
V. 10 Sportlov = Ingen kulturskola
V. 13 Kulturskolans pedagoger har fortbildning och planering
V. 14 Påsklov


Kulturskolan följer grundskolans lovdagar så är det lov på skolan har även kulturskolan lov 😊

 
Eftermiddags-/kvällstid sker under följande veckor:
BARNDANS för dig som är 4–8 år
      JÄRPEN v. 4–9
      HALLEN v. 11–12 + v15-17 + v 19
DANS fortsättningskurs
      JÄRPEN v. 4-17

Du kan delta i kurserna oavsett var du bor läs mer om varje kurs under anmälan! 

Nytt för läsåret 17/18!

*STRÅKKÖR på fritids* För dig som är 6–7 år och som vill sjunga och spela fiol. Verksamheten kommer erbjudas kommunens skolor, bedrivas i perioder och rotera mellan skolorna. Mer information om vilka skolor som är först ut kommer i början av höstterminen.

*DANS fortsättningsgrupp* En kurs för dig som går på dans dagtid på kulturskolan eller har dansat innan. Lektionerna kommer hålla ett högt tempo med mycket koreografi och teknikträning. Om deltarana vill avslutas kursen med en uppvisning.

SKOLTID
På skoltid kan du sjunga, spela eller dansa och ALLA kurser är GRATIS!
 

EFTER SKOLTID
Efter skoltid kan du delta i barndans, cirkus, dansa på fortsättningskursen, sjunga eller spela individuellt. En del av kurserna är Järpen, andra är i Duved, Mörsil och Hallen. Kurstid och sista ansökningsdag varierar beroende på kurs. Kurserna har en avgift. Se mer information under knappen kursutbud.

ANSÖKAN
Du söker till ALLA våra kurser under knappen "ANSÖKAN". Vill du titta igenom kurserna innan du registrerar dig så gör du det under fliken "KURSUTBUD". Under fliken frågor och svar hittar du svaren på de vanligaste frågorna och du kan alltid läsa mer på hemsidan http://kulturskolan.are.se/