Nu har du som räkningsmottagare fått e-post eller brev om att du har en återanmälan att svara på för ditt barn som är elev i musikskola! Logga in på Min Sida. Låser du kontot måste du kontakta kundval@osteraker.se och meddela detta så att vi kan låsa upp ditt konto så att du kan fortsätta.

Välkommen till Musikskolorna i Österåker även kallat kundval Musik!

Nytt inför höstterminen 2018 är att det finns fyra olika musikskolors utbud att välja mellan. Du ser alla i vårt kursutbud.

 Från och med att du börjar årskurs 1 i grundskolan till och med det läsår du fyller 20 år och är folkbokförd i Österåkers kommun har du rätt att ta del av musikundervisningen.

Du kan vara antagen till max tre kurser, en inom varje kategori.

Det finns tre kategorier med olika kurser att välja mellan

De tre kategorierna är:

·         ämneskurs (1-4 deltagare)

·         grupp (5-12 deltagare)

·         ensemble (fler än 13 deltagare)

När du söker ska du rangordna dina val. Den kurs/skola som du väljer/söker först får val nr 1 och nästa blir val nr 2 etc. I den ordningen kommer de fyra musikskolorna att anta eleven. Skickar musikskolorna ut erbjudande på fler kurser från samma kategori, ska du tacka ja till en (1) kurs inom varje kategori (3 st kategorier) som är max du får ha. I nu läget finns inga köer, så ansök till det du vill gå i första hand.

Så här gör du:

·         Klicka på fliken ”Ansökan”

·         Logga in med mobiltbankID. Har du ett användarkonto kan du välja att logga in med personnummer och lösenord. Är det första gången så tryck ”Skapa ett konto” .

·         Fyll i dina personuppgifter och avsluta genom att klicka ”Skapa konto”.

·         Du får nu dina inloggningsuppgifter via e-post som du i fortsättningen ska använda då du loggar in till ”Min Sida” i Kundval Musik.

·         Klicka på ”Gå vidare” och fyll i resten av dina personuppgifter

·         Klicka på ”Gå vidare”

·         Fyll sedan i personuppgifterna för eleven. Observera att vi behöver ditt medgivande att använda oss av personuppgifterna i vår administrativa hantering av er ansökan enligt nya dataskyddslagen.

Klicka på ”Gå vidare” och följ sedan instruktionerna på skärmen.