Skolor

Kulturföreningen Livat (LILIVAT)

Kurslokal:
Besöksadress Stationsgränd 24, 1 tr

Adress:
Stationsgränd 16
184 50  Åkersberga

Besöksadress:
Stationsgränd 24 1tr

Mobiltelefon: 070-8197132

E-post: l.rapp@telia.com

Hemsida: www.livatartisskola.se

Livat Artist, Kultur & Musikskola.

Lite om vår historia:
Kulturförningen Livat startade 2007 genom musikteater föreställningen Livat på Hagbykullen som spelades i fem år på Österåkers golfbana utanför Hagbystugorna. Under åren har Livat satt upp otal teater och showföreställningar både i kommunen och ute i landet. Tanken är att blanda proffesionella musiker, aktörer och skådespelare med barn och ungdomar som vill utveckla sig inom teater och musikkonsten. Idag är vi ett unikt gäng på Livat som alla jobbar inom artistyrket och älskar det vi gör. Vi vet att barn och ungdomar växer genom musik, konst och kultur som, teater, musikal, dans och sång. Det skapar en trygghet som slår rot i oss genom hela livet. Hos oss är musik, sång, teater, lika med glädje och stark tro på dig som person. Alla är olika. Det vill vi ta till vara på genom vårt engagemang för barn och ungdomar.

Livat idag:
2012 kulturstipendium från Lions för sin ungdomsverksamhet.
2014 fick Livat 2: a pris i Blå Vågen.
2015 fick Livat 1: a pris i Blå Vågen.
2015 fick Linda Rapp (som är initiativtagare till Livat) Sällskapet Stallbrödernas Stipendie för sitt artisteri och arbete med barn och ungdomar. Stipendiet delades ut av Bosse Parnevik och Kalle Moraeaus.

Livat Artist, Kultur & Musikskola är ledande inom allsångtraditioner och vi värnar mycket om den svenska musikskatten. Hos oss är alla välkomna, vi erbjuder sång, musik, show och musikal i ljuvliga lokaler i Folkets hus i Åkersberga Centrum. Vi har ett stort utbud av kostym och härliga scenkläder här finns det alltid möjlighet att klä sig i sin favorit stil. Varje vecka får alla elever möjlighet att uppträda för varandra och nära och kära. Vi kombinerar så att både lärare och elever får kompa varandra i sina musiknummer. Därför har vi en Livat repertoar som alla får lära sig som gör det enkelt och kul att spela och musicera tillsammans.

Värdegrunder:
Livat tillämpar HBTQ ideologin och vi jobbar aktivt för allas lika värde. Under vår rubrik värdegrunder kan du läsa mer om vårt engagemang.
När du kommer till oss ska det kännas i hela kroppen, att glädjen och samvaron, att få vara tillsammans, är så viktig.
På Livat kommer du också nära våra andra verksamheter som konstskolan där du får skapa, måla och pyssla, och foto/film klubben, där du får lära dig fotografera, filma och skapa med ny teknik.

Livat på plats och framtid:
Hos oss finns också möjlighet att få jobba som assistent i våra musik, musikal och skapande grupper. Du som fyllt 14 år kan att söka praktik hos oss.
Livat erbjuder också sommarkurser som artistkollo, skrivarläger och dansskola. Vi har öppet alla dagar i veckan så här kan du komma och spela och sjunga även på lördagar och söndagar.
Varannan måndag och varannan torsdag har vi öppen scen. Se mer under öppen scen fliken.
Varannan fredag har vi öppet för dig som är mellan 14 och 20 år. Här jammar vi tillsammans, snackar, skriver musik, skapar och fikar. Livat ordnar livespelningar, konserter och shower flera gånger under terminen och hos oss är alla välkomna att hänga på. Vi har också en gren för dig som vill satsa helhjärtat på att bli artist. Du kan läsa mer om det här på hemsidan. Flera av våra elever får också möjlighet att följa med ut på turné utanför kommunens gränser och träffar nya kompisar med samma intresse.

För oss är det viktigt att skapa trygghet genom glädje. Vi vill att morgondagens barn och ungdomar ska få en öppen syn till varandra genom att få uttrycka sig kreativt och vi tror starkt på att samhället och världen bli ljusare om vi ger de chansen att drömma och våga.

Vi har idag begränsat antal platser då vi har längre lektionstider för varje elev och ger mer utrymme för social samvaro och är måna om att lära känna alla som kommer till oss. Vi kommer att jobba effektivt för att alla som vill ska få plats. Hjärtligt välkomna till en skola för Livet, Livat Artist, Kultur och Musikskola!

Musikhuset (ENMUSIKH)

Adress:
Båthamnsvägen 12
18440  Åkersberga

Besöksadress:
Båthamnsvägen 12

Telefon: 0709367741

E-post: info@musikhuset.net

Hemsida: www.musikhuset.net

Vi på musikhuset har en vision om hur vi vill att musikundervisning ska vara.

- Vi brinner för musik och vi tror på att möta eleven utifrån där eleven befinner sig.
- Vi tror på att sätta tydliga mål och att fånga intresset och glädjen i att spela tillsammans med andra.
- Vi tror på att spela det vi hör istället för det vi ser: dvs utveckla elevens sinne för gehör och inte alltid spela efter noter.
- Vi tror även att det är viktigt att eleverna får vara med att påverka den musik som spelas. Vill man spela rocktrummor i ettan ska man få göra det! Vill man börja spela när man är 17 år så varför inte?

Därför har vi på Musikhuset tagit fram en strategi som bygger på att vi börjar terminen med en inledande audition där vi pratar och känner lite på var eleven befinner sig musikaliskt. Sedan sätter vi ihop små grupper där eleverna utvecklas tillammans.

Vi sätter upp tydliga mål från dag 1. Dels genom att sätta upp en plan för vad vi ska hinna med under terminen, och framför allt: Vi jobbar mot en avslutningsshow, där skolans elever gör en färgsprakande show tillsammans. Alla- stora och små får plats och materialet repeteras under terminens gång. Först i de individuella instrumentgrupperna för att sedan flätas ihop med de olika rockband och ensembler som skolan har.

Popskolan (ENPOPSKO)

Kurslokal:
Stationsgränd 22

Adress:
Stationsgränd 22
184 50  Åkersberga

Besöksadress:
Stationsgränd 22

Telefon: 08-410 795 00

Mobiltelefon: 070-848 44 00

E-post: info@popskolan.se

Hemsida: www.popskolan.se

Popskolan är en modern musikskola utöver det vanliga, som utgår från elevens egna musikintresse och förutsättningar. Och som det ska vara kul att gå till.

I Popskolan tänker vi fritt och annorlunda. Mötet med musiken ska vara lustfyllt - oavsett hur duktig man är. Eller blir. Här får alla möjlighet att spela med andra i band. För oss är det viktigt att pröva många olika instrument, att man får spela tillsammans. Att höra musiken, förstå den - och bli nyfiken på den. Och så klart att växa musikaliskt och hela tiden kunna påverka undervisningen.

Till detta behövs förstås duktiga lärare. Det har vi. För oss som driver Popskolan har musiken alltid varit ett sätt att leva. Vi är aktiva och professionella musiker, sångare, låtskrivare och producenter och vi vill inget hellre än att dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter. En del säger att vi tillhör de främsta inom den svenska musikbranschen.

Nu vill vi lyfta in verkligheten i klassrummet och lotsa en ny generation in i musikens magiska värld.

Välkommen till en modern musikskola!

Österåkers musikskola (MUSIK)

Kurslokal:
Kommunens grundskolor och våra centrala lokaler på Storängsvägen 16 A.

Adress:
Storängsvägen 16 A
18486  Åkersberga

Besöksadress:
Storängsvägen 16 A

Telefon: Exp. 540 81715

E-post: musikskolan@osteraker.se

Hemsida: www.osteraker.se/osterakersmusikskola

Vi är den kommunala musikskolan som har undervisat barn och ungdomar i decennier. Våra lärare är högskoleutbildade musikpedagoger med lång erfarenhet av att undervisa. Vårt mål är att du får lära dig att spela ett instrument eller utveckla din sångröst, att musicera ihop med andra och framträda inför publik. Vi vill också att du samtidigt ska kunna uppnå en förståelse för musik och kunna spela på gehör och improvisera men även använda teoretiska verktyg som noter. Om du så småningom vill söka till en musikprofil på högstadiet eller gymnasiet hjälper vi dig att uppnå de kunskaper som krävs för att klara antagningsprov.

Vi tror på att ha en bred verksamhet som innehåller så många instrument och musikformer som möjligt. Självklart vill vi tillgodose det stora intresset för pop och rock och de instrument som hör dit. Vi är också stolta över att erbjuda de mer traditionella instrumenten och alla de musikstilar som hör dit. Vår erfarenhet är att barn som blir presenterade för stråk- och blåsinstrument tycker att det är lika spännande och kul. Därför är Österåkers musikskola en härlig blandning med fiol, cello, blockflöjt, tvärflöjt, klarinett, saxofon, trumpet, trombon, valthorn, bastuba, sång och piano men självklart också gitarr, elgitarr, elbas och trummor och den rockbandskurs där man kan spela dessa instrument i grupp.

Vid våra konserter möts ofta elever från olika kurser på samma scen där stråkgrupper, blåsband, sångare och solister på alla instrument kan träffas och lyssna på varandra. Då möts också olika musikstilar med visor, schlager, folkmusik, soul, pop, rock och klassisk musik.