• Ny utbildning ute nu: Bussförarutbildning i Hultsfred med start 2/1 2019. Sök innan 12/10!
Just nu kan du söka till:
Höstens kurser del 2
Kursstart från: 22 oktober 2018
Sista ansökningsdag: 5 november 2018
Vissa kurser har löpande antagning och är alltid sökbara.
Sista ansökningsdag 4/6. Sedan antagning i mån av plats.
Var noga när du söker enstaka kurser, att du väljer rätt. Vissa kurser finns både som platsförlagd, halvdistans och på distans. Står det ingen särskild information är kursen platsförlagd.
GR betyder kurser på grundläggande nivå.
GY betyder kurser på gymnasial nivå.
Saknar du den kurs du vill söka? Kontakta vår studie- och yrkesvägledare via mail larcenter@vimmerby.se.
Med det nya året gäller nya regler och förutsättningar inom vuxenutbildningen. Bland annat utökas rätten att delta i kommunal vuxenutbildning (komvux) på gymnasial nivå och kommuner ska samarbeta om yrkesinriktad vuxenutbildning (regionalt yrkesvux).


Kravet på en examen från ett yrkesprogram i gymnasieskolan för att en vuxen ska ha rätt till komvux på gymnasial nivå tas bort. I stället införs en utökad rätt att delta i komvux på gymnasial nivå för att uppnå behörighet till högskoleutbildning som påbörjas på grundnivå och vänder sig till nybörjare eller till utbildning inom yrkeshögskolan.
 • Vem kan söka?

  Du som tänker läsa kurser på grundläggande nivå eller gymnasiala kurser är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har ett slutbetyg/examensbevis från gymnasieskolan. Är du skriven i annan kommun ansöker du via din hemkommun.

  Rätt till sfi-studier har du som:

  • är folkbokförd i Vimmerby kommun
  • har fyllt 16 år
  • saknar grundläggande kunskaper i svenska språket

  Frågor & Svar

 • Vad kan jag läsa?

  Vi erbjuder ett brett urval av kurser på grundläggande och gymnasial nivå. Du kan också läsa  yrkesutbildningar samt svenska för invandrarare - sfi.