• På måndagar har våra studie- och yrkesvägledare drop in tider för snabba frågor, välkomna! Vill du istället boka en tid kan du mejla till oss på komvux@vastervik.se
Aktuella perioder saknas.
Vissa kurser har löpande antagning och är alltid sökbara.
Du som behöver komplettera gymnasiet för att bli behörig till högskola, universitet eller yrkeshögskola inom t ex medicin, naturvetenskap och teknik, kan nu lättare göra det via Komvux i Västervik.

I samarbete med Vimmerby och Hultsfred erbjuder vi från och med hösten 2019 ett basår, som är ett kurspaket bestående av Matematik 3c och 4, Fysik 1a och 2, Kemi 1/Biologi 1/Teknik 1 samt Kemi 2/Biologi 2/CAD CAM.

Kurspaketet hittar ni under kursutbud/kurspaket

Period 1
Matematik 3c
Fysik 1a
Valbara kurs period 1
Kemi 1
Biologi 1
Teknik 1

Period 2
Matematik 4
Fysik 2
Valbara kurser period 2
Kemi 2
Biologi 2
CAD/CAM
Anmälan till SFI gör du under Min ansökan

• Har du flyttat till Sverige från ett annat land och har ett annat modersmål än svenska?
• Behöver du lära dig svenska från grunden?
• Kan du redan en del svenska, men behöver lära dig språket bättre?

SFI ger dig grundläggande utbildning i det svenska språket och samhället.
Om du behöver höja ett betyg eller få betyg i en kurs du inte läst tidigare kan du göra en prövning. Det innebär att du läser in kursen helt på egen hand utan undervisning. Dock måste skolan ha kompetensen i den kurs som du önskar göra prövning i.

Avgiften för prövning är 500 kronor per kurs.

Vi har fyra perioder för prövning här på Komvux. Du hittar mer information, ansökningsblankett samt sista ansökningsdatum på vår hemsida under http://www.vastervik.se/Utbildning-och-forskola/Vuxenutbildning/Provning-validering/

Våra prövningsperioder:
Vecka 9-12 Vecka 16-19
Vecka 37-40 Vecka 42-45

Har du skyddade personuppgifter?
Då behöver du personligen komma till Komvux (Tjustskolan), Karstorpsvägen 17, för att fylla i en pappersansökan. Tänk på att du måste ta med personbevis och dina betyg.
Har du samordningsnummer?
Då behöver du personligen komma till Komvux (Tjustskolan), Karstorpsvägen 17, för att fylla i din ansökan. Tänk på att du måste ta med dig ett papper från Skatteverket där det framgår vart du är folkbokförd.
 • Vem kan söka?

  Du är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har ett slutbetyg, examensbevis eller studiebevis från gymnasieskolan. Är du skriven i annan kommun ansöker du via din hemkommun.

  Rätt till sfi-studier har du som:

  • saknar grundläggande kunskaper i svenska språket
  • från och med 1 juli det år som du fyller 16 år.
  • är folkbokförd i Västerviks kommun eller är EU/ESS-medborgare med uppehållsrätt (arbete, studier) har också rätt att studera SFI.

  Frågor & Svar

 • Vad kan jag läsa?

  Vi erbjuder ett brett urval av kurser på grundläggande och gymnasienivå. Du kan också läsa en yrkesutbildning.