Gå vidare till innehåll
Just nu kan du söka till:
Vård och omsorg HT24
Kursstart från: 26 augusti 2024
Sista ansökningsdag: 2 juni 2024
Start augusti 2024
Kursstart från: 26 augusti 2024
Sista ansökningsdag: 3 juni 2024
Vissa kurser har löpande antagning och är alltid sökbara.
Hittar du inte den kurs du vill läsa så ska du kontakta Studie- och yrkesvägledare på Vuxenutbildningen.

komvux@oskarshamn.se
SFI ger dig grundläggande utbildning i det svenska språket och samhället. Du kan söka till SFI från det år som du fyller 16 år. För att vara behörig att söka till SFI ska du vara folkbokförd i Oskarshamns kommun och ha ett svensk personnummer eller ha uppehållsrätt enligt reglerna inom EU.
VI startar kurser löpande. Om vi har många sökande kan det vara lite väntetid men du blir kallad så fort vi har en ledig plats.
Grundläggande vuxenutbildning (GRUV) är för dig som inte gått eller inte är färdig med grundskolan.
Vuxenutbildning på gymnasial nivå är för dig som inte gått gymnasieskola tidigare eller som behöver komplettera din tidigare utbildning. Du kanske saknar några kurser för examen eller behöver läsa fler kurser för att bli behörig till högre utbildning.
På grundläggande nivå har vi antagning av nya elever 2 gånger per termin.
På gymnasial nivå har vi antagning av nya elever inför varje ny termin, både höst och vår.
Om du söker kurserna på distans har vi antagning var 5:e vecka.
Distanskurser – vi startar kurser löpande, med kursstart var 5:e vecka med undantag för sommarperioden. Kontakta oss för mer information om aktuell kursstart.
De kurser som vi inte kan erbjuda via Komvux Oskarshamn kan du läsa på distans. En del är sökbara i webbansökan men inte alla. Vi har avtal med distansutbildningsföretaget NTI-skolan. På deras webbplats www.nti.se kan du läsa mer om vilka kurser de har. Själva ansökan gör du till oss. För hjälp att ansöka så är du välkommen att kontakta oss.
e-post: komvux@oskarshamn.se

Om du arbetar eller är föräldraledig så kan du också läsa kurser på distans. Du behöver då i ansökan ange att du arbetar. Vi vill att du skickar med ett anställningsbevis/intyg eller en kopia på ditt senaste lönebesked, alternativt namn och telefonnummer till din arbetsgivare.
Yrkesutbildningar på Komvux består av ett helt kurspaket sammansatt av fler olika enskilda kurser och har en tydlig yrkesinriktning.
Ht 24 planerar vi att starta följande yrkesutbildningar
Undersköterska, 1500 studiepoäng, 3 terminer
Vårdbiträde i kombination med svenska, 700 studiepoäng + Svenska, 3 terminer
Kock, 1600 studiepoäng, 4 terminer
Kock i kombination med Svenska, 1600 studiepoäng + Svenska, 4 terminer
Distanskurser – vi startar kurser löpande, med kursstart var 5:e vecka med undantag för sommarperioden. Kontakta oss för mer information om aktuell kursstart.
Oskarshamn, Mönsterås och Högsby samarbetar för att erbjuda fler yrkesutbildningar inom Kommunal vuxenutbildning. Aktuellt utbud finns på respektive kommuns webbplats. Du ansöker dock alltid via din hemkommun. Kontakta oss för mer information.e-post: komvux@oskarshamn.se
Är du folkbokförd i Oskarshamn och vill studera i annan kommun skickar du ansökan till Komvux i Oskarshamn. Det är Komvux i Oskarshamn som beslutar om kommunen bekostar utbildningen, beslutet skickas sedan till den kommun du sökt utbildningen i.
Kontakta oss för mer information och hjälp med ansökan.
e-post: komvux@oskarshamn.se
Ingen anmälan till prövning görs i denna webbansökan. Nästa prövningsperiod är Vt 24. Anmälan kommer kunna göras via kommunens hemsida.
www.oskarshamn.se
Har du skyddade personuppgifter så ska du inte använda ansökan på webben. Du ska istället ansöka på en pappersblankett. Kontakta oss så hjälper vi dig.
e-post: komvux@oskarshamn.se
  • Vem kan söka?

    Du är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har ett slutbetyg/examensbevis från gymnasieskolan. Är du skriven i annan kommun ansöker du via din hemkommun.

    Frågor & Svar

  • Vad kan jag läsa?

    Vi erbjuder ett brett urval av kurser på grundläggande och gymnasienivå. Du kan också läsa en yrkesutbildning, enstaka kurser eller som lärling.