Skolor

Järlahusets Musikskola Nacka (JM)

Kurslokal:
Järlahuset har anor från 1926 och ligger centralt i Nacka vid brandstationen vid Järla skola och Nacka Musikskola. Järlahuset inrymmer bla. Järlasalen på övervåningen för ensembelspelningar och konserter. Vid entreplanet finns två musikstudios för enskild och gruppundervisning.
Expeditionen är öppen vardagar 09.00-13.00.

Adress:
Järla skolväg 15
Nacka  Nacka

Besöksadress:
131 40

Telefon: 08-716 18 74

Mobiltelefon: 076-123 59 11

E-post: info@jarlahusetnacka.se

Hemsida: www.jarlahusetnacka.se

Om verksamheten:
Järlahuset har anor från 1926 och ligger centralt i Nacka vid brandstationen vid Järla skola och Nacka Musikskola. Järlahuset inrymmer bla. Järlasalen på övervåningen för ensembelspelningar och konserter. Vid entreplanet finns två musikstudios för enskild och gruppundervisning.
Expeditionen är öppen vardagar 09.00-13.00Järlahusets Musikal är ny anordnare av Nacka kommun från vårterminen 2012. Vår inriktning är att eleverna skall vara delaktiga i undervisningen och kunna påverka utvecklingen. Undervisningen varvas med teori och gruppundervisning utifrån eleven vilja och förmåga. En av målsättningarna i elevens utveckling är att kunna sätta musik till kända och egna texter. Ett annat mål är att delta i framträdanden och konserter samt ensembelspelningar.

AFUM (AFUM)

Kurslokal:

SÅNG & DANS I NACKA FORUM:
På Värmdövägen 195. Intill Handelsbanken. Parkering görs i Nacka Forums parkeringsgarage där det är gratis under 3timmar. Lokalen är på ca 400kvm med högt i tak och delvis renoverade ytor med industrikänsla. Direkt vid ingången kommer ni möta det stora härliga rummet med speglar för rörelse, dans och lek med en liten scen. Det spännande är rummet i rummet som kommer formas efter behov av aktiviteten för både stora och små. I det tysta härliga stora bankvalvet finns studion. Studion är till för sångundervisningen, inspelningar, musikklipp eller varför inte konsten att hantera ett instrument och skapa musik och sångtexter. Vi som organisation och förening vill vara med när ”Nacka bygger stad”. Det är viktigt att tänka på barn och unga och hela tiden fokusera vad vi som organisation kan göra.

DANS PÅ DIESELVERKSTADEN:
Platsen och lokalerna på Dieselverkstaden (ursprungligen kallad Sammansättningshallen) är en äldre industribyggnad i anslutning till Sickla Köpcentrum i Nacka. Det var 2006 Som vi började hyra in oss i kulturlokalerna på plan 3. Det var då vi startade upp vår verksamhet; Dans & Musikal i samarbete med ”Dans och musikal med Bettan”. Vi kommer även i framtiden att ha våra hobbyklasser där och njuta av den vackra lokalbyggnaderna.

VARMT VÄLKOMNA!

Adress:
NACKA
131 40  NACKA

Besöksadress:
Nacka FORUM

Telefon: 087157473

Mobiltelefon: 0707695167

E-post: nackakfum.admin@afum.se

Hemsida: www.afum.se


DANS & MUSIKAL ERBJUDER:
*Minimusikalkpaketet med sång, dans & lite dramalek från 6-9år
*Musikalpaketet med sång, dans & scennärvaro/Scenkonsten.
*Tonårsmusikal med sång, dans & fördjupning av scennärvaro/Scenkonsten.
*Show- och eventgrupper: Avancerade klasser för äldre tonår!
Olika dansstilar, sång i stämmor, djupare delaktighet för
personlig utveckling inom drama övningar. "Ev. GÄSTLÄRARE"

*Musiklek/sångsamling från 0-6år under dagtid. Se; öppen förskolan, Vagga Gunga Gå & Musiklek Dagmammor!

*Musik för lätt funktionsvariationer! 3ggr/vecka få antal/grupp.

”Barn är viktiga”
Människor har sedan urminnes tider använt ljud för att kommunicera med varandra. I livets tidigaste skede hör vi som foster ljudet av mammas hjärtslag. Vi lever i en värld av ljud. Ljud som hörs och inte hörs, ljud som är harmoniska eller kaotiska, främmande eller välbekanta, påfrestande eller behagliga, ned brytande eller läkande. Vi kommer jobba med funktionshindrade barn också och ungdomar med hjälp av våra musik- och sångpedagoger.

*HOBBYKLASSER:
SHOWDANS-Lördagar för er som är nyfikna och vill lära dig dansa med inriktning på tekniken och alla grunder inom jazzdansen. Lektionerna avslutar med en koreografi.
Dieselverkstaden plan 3, Sickla köpcentrum

*BREAKDANS- Måndagar är på gång.....
Dieselverkstaden plan 3

Inför våra produktioner & performance inom Dans & Musikal:
Att stå på scen för att dansa, sjunga och agera är bara en del av hela uppsättningen. Det krävs duktiga ledare som själva varit där, stått på scen eller regisserat för att förstå, vägleda och inspirera andra. Våra pedagoger har även gått ledarskapsutbildningen och är medvetna om barns rätt i samhället. Att vara medveten om scennärvaron och tala inför en stor publik är en konst. Aktivitetsövningarna hos oss kommer även handla om medvetenheten om helheten av scenkonsten på scenen.

I våra övningar vågar vi uttrycka oss i både kropp, själ och röst samt genom att använda och agera känslor, finner vi skrattet, sorg, ilska och andra utryck och kan förmedla vår historia så tydligt. Vår glädje i förståelse är publikens glädje att få se. Att skapa en musikalproduktion tillsammans krävs motiverade deltagare, ledare och även få ett stort stöd från organisationens ledning. På så sätt kan alla lära sig dansa och sjunga och berätta en historia på scenen tillsammans.

AFUM, Aktiviteter För Unga Människor!
Föreningen tillhör en ideell organisation (KFUM Sverige) som är en gränsöverskridande internationell ungdomsrörelse med helhetssyn på människan. Tanken med föreningen är att skapa och möjliggöra barn-och ungas behov av kultur- och sport på fritiden. En sysselsättning för barn och unga, där de kan bli sedda och stärkta i sin egen självkänsla och även skapa bättre självförtroende.

Varmt välkomna!
www.afum.se
i samarbete med:
www.bettansmusikal.com

Verksamhetschef:
Elisabeth Skohg
bettan@afum.se

Ordförande/Administratör
Christer Källberg
christer@afum.se

Admin:
nackakfum.admin@afum.se
NACKA FORUM:
Värmdövägen 195

Inhyrd aktivitetsplats:
DIESELVERKSTADEN:
Marcusplatsen 17, plan 3.

Danshuset Stockholm AB (DS)

Adress:
Bäckvägen 18
192 54   Sollentuna

Mobiltelefon: 0701477337 

E-post: jorgen.eugen@gmail.com

Hemsida: https://www.danshuset.se/site/index/ort/Nacka/id/80

Kulturhuset Dieselverkstaden (KD)

Kurslokal:
"Dieselverkstaden är en äldre industribyggnad i Sickla.
I huset finns olika aktörer som tillsammans har förvandlat den gamla fabriken till ett kulturhus fullt av olika aktiviteter för barn, unga och vuxna.
På ett eget våningsplan ligger nio ändamålsenliga ateljéer och studios för media, keramik, bild och form, drama, musik och dans."

Adress:
Marcusplatsen 17
113 54  Nacka

Besöksadress:
Marcusplatsen 17

Telefon: 08-7189602

Mobiltelefon: 070-431 96 02

E-post: boka@dieselverkstaden.se

Hemsida: https://www.kulturhusetdieselverkstaden.se/

"Vi erbjuder kurser i keramik, foto och bild och form.
Hos oss får eleven upptäcka och utveckla sitt konstnärliga uttryck.
Våra kurser leds av utbildade lärare och utövande konstnärer som tar elevens lust att lära och skapa på allvar. Arbetet för öppenhet, mångfald och allas lika värde är alltid i fokus hos oss."

Le Fou Kulturskola (CF)

Kurslokal:
Cirkushallen i Kunskapsgallerian vid Sickla köpkvarter. Vår ljusa fräscha cirkuslokal har cirka 6 meter i takhöjd.

Besöksadress:
Experimentgatan 7

E-post: info@cirkusskola.se

Hemsida: http://www.cirkusskola.se/

På Le Fou Kulturskola som drivs av Circus Le Fou har vi huvudinriktning på cirkusträning i olika former, men kommer även erbjuda kurser inom andra inriktningar såsom bild och form. Även dans och andra kurser är under utveckling.

Våra cirkuskurser hålls i en av Stockholms enda fasta cirkuslokaler som har inriktning på barn och ungdomar. Lokalen har massor av utrustning såsom trapetser, tyger, ringar, tjockmattor, långmattor, lindans, jätteklot och massor av jongleringsutrustning.

Träningarna leds av våra eminenta cirkustränare med bred kunskap och ett engagemang i att få fram det bästa hos eleverna.

Vi avslutar varje termin med uppvisningar och shower där eleverna får visa upp vad de tränat på under terminen.
Grundarna av cirkusskolan är Kristoffer Sylwan och Emily Föyen som har tränat cirkus sedan 1995 och haft cirkusskola sedan 1999 i egen regi.

Maestroakademin musik- och kulturskola (MA)

Kurslokal:
Alphyddevägen 4

Adress:
Alphyddevägen 4
131 35  Nacka

Besöksadress:
Alphyddevägen 4

Telefon: 08-556 788 10

Mobiltelefon: 073-6696340

E-post: galina.ehrngren@maestroakademin.se

Hemsida: http://www.maestroakademin.se

Maestroakademin vänder sig till alla som är intresserade av musik, såväl nybörjare som dig som har spelat tidigare, och till dig som har högre musikutbildning i sikte.

På Maestroakademin bemöts du individuellt, det gör det möjligt att anpassa undervisningen efter just dina önskemål, ambitioner och förutsättningar.

Du får alltid prova på helt kostnadsfritt innan du bestämmer dig. Kontakta oss gärna och boka en provlektion med någon av våra lärare.

Alla våra lärare har högskoleutbildning och är aktiva yrkesmusiker, ofta anlitade kurshållare och föreläsare, samt författare till flera pedagogiska verk.

Ensemblespel är en viktig del av undervisningen, därför erbjuder vi undervisning i större ensemblegrupper helt kostnadsfritt.

Musikania (MU)

Adress:
Utövägen 6
132 30  Saltsjö-Boo

Besöksadress:
Utövägen 6

Telefon: 0709-463737

Mobiltelefon: 0709-463737

E-post: gunnar@musikania.se

Hemsida: http://www.musikania.se/

Musikania – hos oss lär sig ditt barn av proffs

Spela pop, rock, soul, R&B, jazz, hip hop, blues, latin och andra stilar inom den afroamerikanska musiktraditionen.

Alla våra lärare är också professionella yrkesmusiker som själva är ute och spelar. Det gör att all undervisning har nära kontakt med den musikaliska utvecklingen och musikbranschen i stort.

Vi har undervisning i:
sång, akustisk gitarr/elgitarr, elbas/kontrabas, piano/keyboard, trumset, slagverk (afro/latin), saxofon, klarinett, tvärflöjt, trombon samt trumpet.

På Musikania får ditt barn enskilda 25-minuterslektioner. Det innebär fullt fokus på ditt barn under hela lektionen. Om gruppundervisning önskas går det dock att ordna. Den som spelat ett tag kan också söka till någon av skolans ensemblegrupper.

All undervisning på Musikania är nivåanpassad för att passa både nybörjare och avancerade.

Etablerade artister/musiker kompletterar den ordinarie undervisningen med inspirationskonserter/workshops. Bland annat har våra elever fått träffa Magnus Carlson, Linnea Henriksson, Hoffmaestro, Pernilla Andersson, Marie Bergman, Nino Ramsby, Calle Real, Mats och Morgan, Baskery och många fler.

Välkommen till Musikania!

Musikstil (SM)

Kurslokal:
Boo Gårds Skola
Da Vinciskolan
Duvnäs Skola
Fritidsgården Saltsjöbaden
Igelboda Skola
Neglinge Skola
Saltängens Skola
Samskolan

Adress:
Musikstil Sweden AB, Majorsgatan 6
114 47   Stockholm

Besöksadress:
Majorsgatan 6

Mobiltelefon: 073- 028 28 01

E-post: info@musikstil.se

Hemsida: www.musikstil.se

Musikstil har sedan januari 2018 tagit över Saltsjöbadens Musikskola

Musikstil arbetar med modern musik på ett modernt sätt. Alla våra kursledare är aktiva musiker, artister, låtskrivare och producenter som tar med sina erfarenheter och kunskaper direkt in i undervisningen. Vad kan vara mer inspirerande än att lära sig musik av dom som står på Sveriges största scener? Vi möter eleven i det egna lyssnandet för att ta intresset vidare till nästa nivå och söker alltid nya vägar för att på bästa sätt förmedla kunskap och inspiration.
Vi har ett stort utbud av moderna musikkurser, allt ifrån DJ och Musikproduktion till trummor, piano/keyboard, sång m.m. På Musikstil strävar vi alltid efter att hitta nya vägar och tillvägagångssätt både pedagogiskt och musikaliskt. Vi håller oss alltid uppdaterade med den senaste musiken men också inom forskning kring inlärning och elevernas utveckling.
Varje år producerar Musikstil stora konserter för alla våra elever. Besök vår hemsida för mer från våra konserter, kurser och mycket mer.
Varm välkomna!
Musikstil

Nacka Dans & Teater (ND)

Kurslokal:
Vi har 3 kurslokaler
Boo: Boo Folkets Hus, Utövägen 6
Sickla: Dansstudion Alphyddan, Alphyddevägen 4
Älta: Älta Kulturknut, Oxelvägen 42

Adress:
Utövägen 6
132 30  Saltsjö Boo

Besöksadress:
Utövägen 6

Telefon: 08-747 72 04

E-post: info@nackadansoteater.se

Hemsida: http://nackadansoteater.se/

Välkommen till Nacka Dans & Teater
- En föreningsdriven kulturskola och en del av Boo Folkets Hus

Vår verksamhet bygger på att ge barn och ungdomar möjlighet att hitta och utveckla sitt uttryckssätt i en trygg och tillåtande miljö. Vi lägger stor vikt på pedagogisk kompetens och utbildning hos våra pedagoger och betonar ett lustfyllt prestationsfritt lärande.

För våra elever som vill satsa extra på dansen och utvecklas sceniskt, har vi våra uppvisningsgrupper från 11 år.

Nacka Musikskola (NM)

Kurslokal:
SICKLAOMRÅDET:
Järla skola
Nacka musik- och konferenscenter
Skuru skola
Duvnäs skola
Borgvalla skola
Ektorps skola
Castelloskolan
Jarlabergs skola
Lilla Nacka
Ebba Brahe skola

SALTSJÖBADEN:
Igelboda skola
Neglinge skola
Samskolan

ÄLTA:
Älta skola
Sigfridsborgsskolan
Älta kulturknut

BOO:
Björknäs skola
Boo Gårds skola
Johannes Petri skola
Orminge skola
Sågtorps skola
Boo Folkets hus
Idunskolan
Myrsjöskolan

Besöksadress:
Griffelvägen 15

Telefon: 08-718 97 30

E-post: musik@nacka.se

Hemsida: www.musikskolan.nacka.se

Nackas största musikskola – mängder med möjligheter!
Varje vecka möter ett 60-tal välutbildade lärare ca 3 000 elever runt om i hela Nacka. Hos oss kan du hitta alla instrument och utöver den vanliga undervisningen medverka i en bred konsertverksamhet.
Vi erbjuder en stor variation av ensembler, orkestrar och körer. Du får medverka i olika projekt, träffa barn och ungdomar från andra kommuner och länder, göra inspelningar, skriva egen musik och mycket mer.
På Nacka musikskola kan du alltid hitta en kurs som passar just dig!
Vår vision: Växa med musik!

Rytmus (RY)

Kurslokal:
Fullt utrustade lokaler speciellt anpassade för musikundervisning. Bemannad elevreception med full service. Kl.09.00-21.00.

Adress:
Box 754
131 24  Nacka

Besöksadress:
Experimentgatan 7

Telefon: 08-555 862 60

Mobiltelefon: +46 735 393262

E-post: tony.borg@rytmus.se

Hemsida: http://www.rytmus.se

"Inriktning på Rytmus musikskola är pop, rock etc.
Vi erbjuder undervisning på dessa instrument:
elgitarr/akustisk gitarr, bas, trummor, piano/keyboard, blåsinstrument och sång. Även ensemble (spela i band) går att välja.
Varje termin avslutas med en jul/vår-konsert för de elever som vill vara med."

Saltsjöbadens Teater (ST)

Kurslokal:
Du hittar Saltsjöbadens Teater i Saltsjöbadens Centrum.

Adress:
Box 82
1322  Saltsjöbaden

Besöksadress:
Box 82

Telefon: 070-7171591

E-post: saltisteater@hotmail.com

Hemsida: http://www.saltisteater.com/

På Saltsjöbadens Teater har kända stjärnor spelat teater och Solsidan har spelats in här! På Din teaterkurs har Du roligt på scenen där Du spelar spännande pjäser och roller! Du spelar teater på en riktig teaterscen med strålkastare och teknik. Du får använda kostymer och rekvisita. Vi gör drama, musikteater, impro, scenisk gestaltning och scenkonst! Du bestämmer dina roller och du är med och skapar hela pjäsen och teaterföreställningen! Våra teaterlärare har högskoleutbildning och stor erfarenhet av att arbeta med teater. Välkommen till oss på Saltsjöbadens Teater!

Tivoli Kulturskola (TK)

Kurslokal:
Tivoli Kulturskolas verksamhet finns i Älta Kulturknut, Fisksätra Folketshus, Järlaskolan, Järlahuset och kommer snart finnas tillgängliga på andra kulturhus, skolor och fritidslokaler i Nacka.

Adress:
Box 15050
104 65   Stockholm

Telefon: 08-12884300

Mobiltelefon: 070-2614300

E-post: info@tivolikulturskola.se

Hemsida: www.tivolikulturskola.se

"I vår verksamhet får barn och ungdomar möjlighet att delta i nya inspirerande kulturaktiviteter. Vår verksamhet kännetecknas av:

Innovativa uttryck
Kvalitativ undervisning
Normkritiskt förhållningssätt

Grunden för vår verksamhet är att arbeta med skapandeprocesser och därigenom utveckla innovationsförmågan samt förmågan att analysera och kommunicera hos barn och ungdomar.

Vi erbjuder lektioner om max 12 deltagare inom:

Mekatronik, Digitalfoto, Fotoredigering, Ljudläggning, Musikproduktion"

Östermalms Musik & Kulturskola (ÖN)

Adress:
Rådjursstigen 38
170 76  Solna

Telefon: 08-85 60 36

E-post: lars.engstrom@oems.se

Hemsida: http://www.ostermalmsmk.se

Vi har undervisning i Borgvallaskolan, Boo Folkethus, Ebba Brahe-skolan, Castello, Jarlaberg, Ektorps skola, Fisksätraskolan, Johannes Petri skola, Kunskapsskolan i Saltsjöbaden, Akademiska skolan i Fisksätra, Lännersta skola, Sickla skola, Nacka strand, Lilla Nacka och Vilans skola.

Vi erbjuder:
- Individuella lektioner och ensemblespel i sång, piano, gitarr, elgitarr, elbas, fiol, kör, trumset, musikteori och musiklek
- Genrebredd
- Kvalitativ musikundervisning
- Spel i olika musikstilar. T ex klassisk musik, rock & pop, jazz, världsmusik.

Visst vore det väl roligt att glädja din omgivning med musik? På vår musikskola får du möjlighet att utveckla dig själv till en musicerande människa.
Musik är stimulerande för hälsa, kropp & själ. Vi blir avslappnade och pigga. Dessutom hjälper musiken till att förstärka och bearbeta känslor samt att väcka nya till liv.

Våra lärare är högskoleutbildade och även verksamma som musiker. Lektionerna anpassas efter dina behov och önskemål.

Skolans unika pianometodik, som uppmärksammats även internationellt, bidrar till att barnen lär sig glädjen av att musicera på ett lekfullt sätt.

Skolan grundades 1994 och har sedan dess verkat för att göra högkvalitativ musikundervisning mer tillgänglig för både barn och vuxna i Stockholm och Danderyd.

För mer information besök vår hemsida: www.ostermalmsmk.se