Skolor

Järlahusets Musikskola Nacka (JM)

Kurslokal:
Järlahuset har anor från 1926 och ligger centralt i Nacka vid brandstationen vid Järla skola och Nacka Musikskola. Järlahuset inrymmer bla. Järlasalen på övervåningen för ensembelspelningar och konserter. Vid entreplanet finns två musikstudios för enskild och gruppundervisning.
Expeditionen är öppen vardagar 09.00-13.00.

Adress:
Järla skolväg 15
Nacka  Nacka

Besöksadress:
131 40

Telefon: 08-716 18 74

Mobiltelefon: 076-123 59 11

E-post: info@jarlahusetnacka.se

Hemsida: www.jarlahusetnacka.se

Om verksamheten:
Järlahuset har anor från 1926 och ligger centralt i Nacka vid brandstationen vid Järla skola och Nacka Musikskola. Järlahuset inrymmer bla. Järlasalen på övervåningen för ensembelspelningar och konserter. Vid entreplanet finns två musikstudios för enskild och gruppundervisning.
Expeditionen är öppen vardagar 09.00-13.00Järlahusets Musikal är ny anordnare av Nacka kommun från vårterminen 2012. Vår inriktning är att eleverna skall vara delaktiga i undervisningen och kunna påverka utvecklingen. Undervisningen varvas med teori och gruppundervisning utifrån eleven vilja och förmåga. En av målsättningarna i elevens utveckling är att kunna sätta musik till kända och egna texter. Ett annat mål är att delta i framträdanden och konserter samt ensembelspelningar.

AFUM (AFUM)

Kurslokal:
SÅNG & DANS I NACKA FORUM:


Dansstudion ligger i centrala Nacka på värmdövägen 195. Det finns parkeringsgarage. 3 timmar gratis. Dansstudion är anpassad både för stora och små.
I stora bankvalvet finns studion.
Studion är till för sångundervisningen, inspelningar, musikklipp eller varför inte konsten att hantera ett instrument och skapa musik och sångtexter.

DANS PÅ DIESELVERKSTADEN:
I kulturlokalerna på plan 3 har vi enstaka inhyrda kurser såsom showdans mm.

VARMT VÄLKOMNA!

Besöksadress:
Nacka FORUM

Telefon: 707695167

Mobiltelefon: 0707695167

E-post: nackakfum.admin@afum.se

Hemsida: http://afum.se/

MUSIKALPRODUKTIONEN:
Att stå på scen för att dansa, sjunga och agera är bara en del av hela uppsättningen. Att skapa en musikalproduktion tillsammans krävs motiverade deltagare och duktiga ledare På så sätt kan alla lära sig dansa och sjunga och berätta en historia på scenen tillsammans.Att vara medveten om scennärvaron genom dansen , sången och tala inför en stor publik är en konst. Vår glädje i förståelse är publikens glädje att få se.

SCENNÄRVARO MED IMPROVISATION, ger våra unga deltagare medvetenhet om den egna personens värde. Ett jag, ett själv är nödvändig för att kunna bli ett självständig individ och särskilja sig från andra personer och föremål. Ett sätt att arbeta är att använda sig av barnets egen begåvning. Syftet är att se alla och målet är att ha roligt!

Vi erbjuder:
MINIMUSIKAL: sång & dans från 7år - ca 9 år
MUSIKAL: sång, dans, scennärvaro från ca 9 år - 13 år
TONÅRSMUSIKAL: sång, dans, scennärvaro, teknik från 13 år och uppåt
SHOWGRUPP: Avancerad sång, dans, scennärvaro och teknik

SHOWDANSGRUPPER:
Showdans med inriktning av olika dansstilar så som showjazz, streetdance mm är för er som är nyfikna och vill lära dig dansa med inriktning på tekniken och alla grunder inom jazzdansen. Lektionerna avslutar med en koreografi.

MUSIK FÖR FUNKTIONSVARIATIONER:
Alla har rätt att få kulturella upplevelser. Musik för alla bygger på att inspireras till att kunna uttrycka sin musikalitet, och visuella rörelser i olika kroppsliga uttryckssätt. Syftet med musik för funktionsvariationer är att använda olika former av musik, sång, instrument och rörelse utifrån deltagarnas önskemål och intresse.

Varmt välkomna!

Verksamhetschef:
Elisabeth "Bettan" Skohg
bettan@afum.se

Vi hjälper dig att hitta rätt:
Administratör
Christer Källberg
christer@afum.se

Admin:
nackakfum.admin@afum.se
NACKA FORUM:
Värmdövägen 195Danshuset Stockholm AB (DS)

Adress:
Bäckvägen 18
192 54   Sollentuna

Mobiltelefon: 0701477337 

E-post: jorgen.eugen@gmail.com

Hemsida: https://www.danshuset.se/site/index/ort/Nacka/id/80

Kulturhuset Dieselverkstaden (KD)

Kurslokal:
"Dieselverkstaden är en äldre industribyggnad i Sickla.
I huset finns olika aktörer som tillsammans har förvandlat den gamla fabriken till ett kulturhus fullt av olika aktiviteter för barn, unga och vuxna.
På ett eget våningsplan ligger nio ändamålsenliga ateljéer och studios för media, keramik, bild och form, drama, musik och dans."

Adress:
Marcusplatsen 17
113 54  Nacka

Besöksadress:
Marcusplatsen 17

Telefon: 08-7189602

Mobiltelefon: 070-431 96 02

E-post: boka@dieselverkstaden.se

Hemsida: https://dieselverkstaden.se/

"Vi erbjuder kurser i keramik, foto och bild och form.
Hos oss får eleven upptäcka och utveckla sitt konstnärliga uttryck.
Våra kurser leds av utbildade lärare och utövande konstnärer som tar elevens lust att lära och skapa på allvar. Arbetet för öppenhet, mångfald och allas lika värde är alltid i fokus hos oss."

Le Fou Kulturskola (CF)

Kurslokal:
Vi är i olika lokaler beroende på bla dag i veckan.
VT 2020 är vi i följande lokaler
Alphyddan bredvid Sickla onsdag, torsdag och söndag.
Älta i Älta Kulturknut på Tisdagar och söndagar.

Vi har långmattor, tjockmattor samt Airtrack i båda lokalerna samt massa jonglerong, balans och luftredskap såsom trapets, ring och tyg.

E-post: info@cirkusskola.se

Hemsida: http://www.cirkusskola.se/

På Le Fou Kulturskola som drivs av Circus Le Fou har vi huvudinriktning på cirkusträning i olika former, men kommer även erbjuda kurser inom andra inriktningar i framtiden.

Träningarna leds av våra eminenta cirkustränare med bred kunskap och ett engagemang i att få fram det bästa hos eleverna.

Vi avslutar varje termin med uppvisningar och shower där eleverna får visa upp vad de tränat på under terminen.
Grundarna av cirkusskolan är Kristoffer Sylwan och Emily Föyen som har tränat cirkus sedan 1995 och haft cirkusskola sedan 1999 i egen regi.

Maestroakademin musik- och kulturskola (MA)

Kurslokal:
Alphyddevägen 4

Adress:
Alphyddevägen 4
131 35  Nacka

Besöksadress:
Alphyddevägen 4

Telefon: 08-556 788 10

Mobiltelefon: 073-6696340

E-post: galina.ehrngren@maestroakademin.se

Hemsida: http://www.maestroakademin.se

Maestroakademin vänder sig till alla som är intresserade av musik, såväl nybörjare som dig som har spelat tidigare, och till dig som har högre musikutbildning i sikte.

På Maestroakademin bemöts du individuellt, det gör det möjligt att anpassa undervisningen efter just dina önskemål, ambitioner och förutsättningar.

Du får alltid prova på helt kostnadsfritt innan du bestämmer dig. Kontakta oss gärna och boka en provlektion med någon av våra lärare.

Alla våra lärare har högskoleutbildning och är aktiva yrkesmusiker, ofta anlitade kurshållare och föreläsare, samt författare till flera pedagogiska verk.

Ensemblespel är en viktig del av undervisningen, därför erbjuder vi undervisning i större ensemblegrupper helt kostnadsfritt.

Musikania (MU)

Adress:
Utövägen 6
132 30  Saltsjö-Boo

Besöksadress:
Utövägen 6

Telefon: 0709-463737

Mobiltelefon: 0709-463737

E-post: gunnar@musikania.se

Hemsida: http://www.musikania.se/

Musikania – hos oss lär sig ditt barn av proffs

Spela pop, rock, soul, R&B, jazz, hip hop, blues, latin och andra stilar inom den afroamerikanska musiktraditionen.

Alla våra lärare är också professionella yrkesmusiker som själva är ute och spelar. Det gör att all undervisning har nära kontakt med den musikaliska utvecklingen och musikbranschen i stort.

Vi har undervisning i:
sång, akustisk gitarr/elgitarr, elbas/kontrabas, piano/keyboard, trumset, slagverk (afro/latin), saxofon, klarinett, tvärflöjt, trombon samt trumpet.

På Musikania får ditt barn enskilda 25-minuterslektioner. Det innebär fullt fokus på ditt barn under hela lektionen. Om gruppundervisning önskas går det dock att ordna. Den som spelat ett tag kan också söka till någon av skolans ensemblegrupper.

All undervisning på Musikania är nivåanpassad för att passa både nybörjare och avancerade.

Etablerade artister/musiker kompletterar den ordinarie undervisningen med inspirationskonserter/workshops. Bland annat har våra elever fått träffa Magnus Carlson, Linnea Henriksson, Hoffmaestro, Pernilla Andersson, Marie Bergman, Nino Ramsby, Calle Real, Mats och Morgan, Baskery och många fler.

Välkommen till Musikania!

Musikstil (SM)

Kurslokal:
Boo Gårds Skola
Da Vinciskolan
Duvnäs Skola
Fritidsgården Saltsjöbaden
Igelboda Skola
Neglinge Skola
Saltängens Skola
Samskolan

Adress:
Musikstil Sweden AB, Majorsgatan 6
114 47   Stockholm

Besöksadress:
Majorsgatan 6

Mobiltelefon: 073- 028 28 01

E-post: info@musikstil.se

Hemsida: www.musikstil.se

Musikstil har sedan januari 2018 tagit över Saltsjöbadens Musikskola

Musikstil arbetar med modern musik på ett modernt sätt. Alla våra kursledare är aktiva musiker, artister, låtskrivare och producenter som tar med sina erfarenheter och kunskaper direkt in i undervisningen. Vad kan vara mer inspirerande än att lära sig musik av dom som står på Sveriges största scener? Vi möter eleven i det egna lyssnandet för att ta intresset vidare till nästa nivå och söker alltid nya vägar för att på bästa sätt förmedla kunskap och inspiration.
Vi har ett stort utbud av moderna musikkurser, allt ifrån DJ och Musikproduktion till trummor, piano/keyboard, sång m.m. På Musikstil strävar vi alltid efter att hitta nya vägar och tillvägagångssätt både pedagogiskt och musikaliskt. Vi håller oss alltid uppdaterade med den senaste musiken men också inom forskning kring inlärning och elevernas utveckling.
Varje år producerar Musikstil stora konserter för alla våra elever. Besök vår hemsida för mer från våra konserter, kurser och mycket mer.
Varm välkomna!
Musikstil

Nacka Dans & Teater Kulturskola (ND)

Kurslokal:
Vi har 3 kurslokaler
Boo: Boo Folkets Hus, Utövägen 6
Sickla: Dansstudion Alphyddan, Alphyddevägen 4
Älta: Älta Kulturknut, Oxelvägen 42

Adress:
Utövägen 6
132 30  Saltsjö Boo

Besöksadress:
Utövägen 6

Telefon: 08-747 72 04

Mobiltelefon: 076-9477204

E-post: info@nackadansoteater.se

Hemsida: http://nackadansoteater.se/

Välkommen till Nacka Dans & Teater
- En föreningsdriven kulturskola och en del av Boo Folkets Hus

Vår verksamhet bygger på att ge barn och ungdomar möjlighet att hitta och utveckla sitt uttryckssätt i en trygg och tillåtande miljö. Vi lägger stor vikt på pedagogisk kompetens och utbildning hos våra pedagoger och betonar ett lustfyllt prestationsfritt lärande.

För våra elever som vill satsa extra på dansen och utvecklas sceniskt, har vi våra uppvisningsgrupper från 11 år.

Nacka Musikskola (NM)

Kurslokal:
SICKLAOMRÅDET:
Järla skola
Nacka musik- och konferenscenter
Skuru skola
Duvnäs skola
Borgvalla skola
Ektorps skola
Castelloskolan
Jarlabergs skola
Lilla Nacka
Ebba Brahe skola

SALTSJÖBADEN:
Igelboda skola
Neglinge skola
Samskolan

ÄLTA:
Älta skola
Sigfridsborgsskolan
Älta kulturknut

BOO:
Björknäs skola
Boo Gårds skola
Johannes Petri skola
Orminge skola
Sågtorps skola
Boo Folkets hus
Idunskolan
Myrsjöskolan

Besöksadress:
Griffelvägen 15

Telefon: 08-718 97 30

E-post: musik@nacka.se

Hemsida: www.musikskolan.nacka.se

Nackas största musikskola – mängder med möjligheter!
Varje vecka möter ett 60-tal välutbildade lärare ca 3 000 elever runt om i hela Nacka. Hos oss kan du hitta alla instrument och utöver den vanliga undervisningen medverka i en bred konsertverksamhet.
Vi erbjuder en stor variation av ensembler, orkestrar och körer. Du får medverka i olika projekt, träffa barn och ungdomar från andra kommuner och länder, göra inspelningar, skriva egen musik och mycket mer.
På Nacka musikskola kan du alltid hitta en kurs som passar just dig!
Vår vision: Växa med musik!

Rytmus (RY)

Kurslokal:
Fullt utrustade lokaler speciellt anpassade för musikundervisning. Bemannad elevreception med full service. Kl.09.00-21.00.

Adress:
Box 754
131 24  Nacka

Besöksadress:
Experimentgatan 7

Telefon: 08-555 862 60

Mobiltelefon: +46 735 393262

E-post: tony.borg@rytmus.se

Hemsida: http://www.rytmus.se

"Inriktning på Rytmus musikskola är pop, rock etc.
Vi erbjuder undervisning på dessa instrument:
elgitarr/akustisk gitarr, bas, trummor, piano/keyboard, blåsinstrument och sång. Även ensemble (spela i band) går att välja.
Varje termin avslutas med en jul/vår-konsert för de elever som vill vara med."

Saltsjöbadens Teater (ST)

Kurslokal:
Du hittar Saltsjöbadens Teater i Saltsjöbadens Centrum.

Adress:
Box 82
1322  Saltsjöbaden

Besöksadress:
Box 82

Telefon: 070-7171591

E-post: saltisteater@hotmail.com

Hemsida: http://www.saltisteater.com/

På Saltsjöbadens Teater har kända stjärnor spelat teater och Solsidan har spelats in här! På Din teaterkurs har Du roligt på scenen där Du spelar spännande pjäser och roller! Du spelar teater på en riktig teaterscen med strålkastare och teknik. Du får använda kostymer och rekvisita. Vi gör drama, musikteater, impro, scenisk gestaltning och scenkonst! Du bestämmer dina roller och du är med och skapar hela pjäsen och teaterföreställningen! Våra teaterlärare har högskoleutbildning och stor erfarenhet av att arbeta med teater. Välkommen till oss på Saltsjöbadens Teater!

Östermalms Musik & Kulturskola (ÖN)

Adress:
Rådjursstigen 38
170 76  Solna

Telefon: 08-85 60 36

E-post: lars.engstrom@ostermalmsmk.se

Hemsida: http://www.ostermalmsmk.se

Vi har undervisning i Borgvallaskolan, Boo Folkethus, Ebba Brahe-skolan, Castello, Jarlaberg, Ektorps skola, Fisksätraskolan, Johannes Petri skola, Kunskapsskolan i Saltsjöbaden, Akademiska skolan i Fisksätra, Lännersta skola, Sickla skola, Nacka strand, Lilla Nacka och Vilans skola.

Vi erbjuder:
- Individuella lektioner och ensemblespel i sång, piano, gitarr, elgitarr, elbas, fiol, kör, trumset, musikteori och musiklek
- Genrebredd
- Kvalitativ musikundervisning
- Spel i olika musikstilar. T ex klassisk musik, rock & pop, jazz, världsmusik.

Visst vore det väl roligt att glädja din omgivning med musik? På vår musikskola får du möjlighet att utveckla dig själv till en musicerande människa.
Musik är stimulerande för hälsa, kropp & själ. Vi blir avslappnade och pigga. Dessutom hjälper musiken till att förstärka och bearbeta känslor samt att väcka nya till liv.

Våra lärare är högskoleutbildade och även verksamma som musiker. Lektionerna anpassas efter dina behov och önskemål.

Skolans unika pianometodik, som uppmärksammats även internationellt, bidrar till att barnen lär sig glädjen av att musicera på ett lekfullt sätt.

Skolan grundades 1994 och har sedan dess verkat för att göra högkvalitativ musikundervisning mer tillgänglig för både barn och vuxna i Stockholm och Danderyd.

För mer information besök vår hemsida: www.ostermalmsmk.se