I över femtio år har vi brunnit för att ge barn och ungdomar möjlighet att utvecklas genom skapande och musikutövande i olika former. Vi ger växtkraft till unga sinnen!

Musikskolan i Ljusdal och EstradLjusdal

MUSIKSKOLAN I LJUSDAL
Utvecklas genom Musik

Hos oss sker undervisningen i grupp eller individuellt. Du kan få din lektion under skoltid eller på eftermiddagen/kvällen på musikskolan. Viss undervisning sker enbart i musikskolans lokaler. Vi följer vanliga skolans läsår och lovdagar.

 

Spelar du något stråk- eller blåsinstrument ingår det att börja i någon av våra ensembler när du blivit varm i kläderna. Om du får frågan att delta i en orkester hoppas vi att du tar chansen. 

Parallellt med instrumentundervisningen erbjuder vi även musikteori i grupp samt körsång. Nya vänner, kunskaper och upplevelser väntar!

 

Tycker du om att sjunga kan vår körsång vara något för dig. Du är välkommen till musikskolans körverksamhet från och med det år du börjar i förskoleklass.

Från och med höstterminen 2017 kommer vi även att erbjuda rockskola för dig som går i åk 7 och uppåt. 

 

För mer information om undervisningen, se våra undervisningsplaner på ljusdal.se/musikskolanESTRADLJUSDAL

Tillsammans skapar vi mer 

Vår populära barn- och ungdomsverksamhet EstradLjusdal arrangerar kurser och workshops inom musik, dans, drama, konst, film/foto och litteratur. Verksamheten erbjuds på fritiden för unga upp till 25 år. Vissa kurser riktas till hela familjer. Flera av våra kurser och workshops är kostnadsfria.

Våra kursledare är professionella utövare och hösten 2018 anställdes en fast danspedagog. Under våren 2019 hade EstradLjusdal 200 deltagare i dansundervisningen på tre orter – Ljusdal, Järvsö och Färila.

Aktiviteterna bygger på samarbete med Ljusdals Musikskola, Musik­programmet på Slottegymnasiet samt samverkan med föreningar, studieförbund och enskilda aktörer. Tillsammans skapar vi möjligheter till eget skapande.

Se alla våra event och även korta kurser och workshops här!

 

Tillsammans skapar vi mer

Slottehubben är Ljusdal kommuns verksamhetscenter för kultur och fritid. För mer info om oss och vår verksamhet besök Slottehubbens hemsida, klicka..