Gå vidare till innehåll
Under rubriken KURSUTBUD hittar du information om våra utbildningar. Denna information uppdateras kontinuerligt utifrån olika utbildningsstarter.

Var observant på sista datum för ansökan till de olika utbildningarna. Vi har olika datum för olika ansökningsperioder och utbildningar. SFI är alltid sökbart och startar kontinuerligt året om.

Du kan välja att läsa kurser i flexibel form eller på distans.

Information om aktuella kurser som erbjuds som flex med lärarstöd på plats finns under Ansök här/Kursutbud – enstaka kurser.

Flexstudier

Du studerar via en digital lärplattform på egen hand men varvat med lektioner och/eller handledningstillfällen med lärare. Läraren finns på plats i Alvesta. Du kan till viss del styra när du studerar men vissa moment/genomgångar erbjuds bara vid vissa schemalagda tillfällen. Du behöver ha tillgång till dator, internetuppkoppling och datorvana.

Distansstudier

Distans är en interaktiv undervisningsmetod som innebär att elever och lärare är åtskilda i tid och rum. Läraren finns inte på plats i Alvesta. Undervisningen sker genom användande av informations- och kommunikationsteknik. Du studerar väldigt mycket på egen hand. Om nationella prov ingår i kursen du studerar skrivs de nationella proven alltid på plats i en lokal.

NTI-skolans kurser är möjliga att söka året om. Du hittar flera av NTI-skolans kurser under Ansök här/Kursutbud på den här hemsidan men om du inte hittar den kurs du är intresserad av att studera är du välkommen att kontakta våra studie- och yrkesvägledare på allbolarcenter@alvesta.se eller på telefon 0472-150 00.

Utbildningarna på NTI-skolan bedrivs helt via webben och du har inte tillgång till lärare på plats i Alvesta. Vissa moment i en del kurser kan dock ha obligatorisk närvaro på plats, som till exempel nationella prov.
Om du är intresserad av att studera en kommunal vuxenutbildning, som inte erbjuds via Allbo lärcenter eller NTI-skolan, gör du en ansökan via den kommunens ansökningssida och skickar en kopia av ansökan, tillsammans med en kopia av dina betyg (det går bra med ett foto), till oss via e-post till allbolarcenter@alvesta.se eller via post till Alvesta kommun, Allbo lärcenter, Parkgatan 6, 342 80 Alvesta.
1. Logga in med Mobilt Bank-ID
2. Klicka på - ANSÖK HÄR
3. Klicka på knappen "NY ANSÖKAN"
4. Klicka på "SFI-ANMÄLAN"
5. Svara på alla frågor (OBS! Du kan välja språk längst upp på sidan genom att klicka på "VÄLJ SPRÅK")
6. Klicka på "SPARA OCH FORTSÄTT" längst ner på sidan
7. Fyll i och kontrollera så att namn, telefon och e-post stämmer.
8. Klicka på knappen "SPARA OCH FORTSÄTT"
9. Klicka på "SKICKA ANSÖKAN"

Nu har du lämnat in din ansökan och får vänta 3-5 veckor på antagningsbesked. Du får även ett mejl om att ansökan kommit fram.

Om du inte har studerat SFI tidigare kommer du att bli kallad till ett informationsmöte. Handläggningstiden för anmälningar från elever som har studerat SFI tidigare är upp till tre månader.
1.Logga in med Mobilt Bank-ID
Saknar du konto kan du skapa ett genom att klicka på SKAPA ETT KONTO och följa instruktionerna.
Har du glömt ditt lösenord klickar du på GLÖMT LÖSENORDET och följer instruktionerna.
2. Klicka på "ANSÖK HÄR"
3. Klicka på "NY ANSÖKAN"
4. Klicka på "+ ENSTAKA KURSER" eller "KURSPAKET"
5. Leta upp rätt kurs eller kurspaket (observera att samma kurs/kurspaket ibland finns på flera olika skolor men du ska endast ansöka till en skola) och klicka på knappen "VÄLJ"
6. Klicka på "FORTSÄTT"
7. Klicka på "Välj startdatum" och fyll i önskat startdatum (när du tidigast kan börja) och klicka på "FORTSÄTT"
8. Välj önskad studietakt (detta planerar du sedan vidare tillsammans med skolan) och klicka på "FORTSÄTT"
9. Fyll i och kontrollera så att namn, telefon och e-post stämmer. Klicka på knappen "SPARA OCH FORTSÄTT"
10. Fyll i uppgifterna om din utbildningsbakgrund, övriga upplysningar och ladda upp dina tidigare betyg. "SPARA OCH FORTSÄTT"
10. Fyll i uppgifterna om din utbildningsbakgrund, övriga upplysningar och ladda upp dina tidigare betyg. "SPARA OCH FORTSÄTT"
11. Välj den arbetssituation som stämmer in på dig klicka sedan på "SPARA OCH FORTSÄTT"
12. Fyll i syftet med dina studier. Vi behöver en tydlig motivering till varför du vill studera kursen/kurserna. Klicka på "SPARA OCH FORTSÄTT"
13. Fyll i din individuella studieplan. "SPARA OCH FORTSÄTT"
14. Klicka på "SKICKA ANSÖKAN"

Nu har du lämnat in din ansökan. Om vi har till dig kommer vi att kontakta dig via e-post eller telefon.

Du kommer få besked om du blivit antagen eller inte till utbildningen tre-fyra veckor innan den planerade utbildningsstarten.
  • Vem kan söka?

    Du är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har ett slutbetyg/examensbevis från gymnasieskolan. Är du skriven i annan kommun ansöker du via din hemkommun.

    Frågor & Svar

  • Vad kan jag läsa?

    Vi erbjuder ett brett urval av kurser på grundläggande och gymnasienivå. Du kan också läsa en yrkesutbildning, enstaka kurser eller som lärling.