Gå vidare till innehåll
 • OBS! Vår nya webbansökan finns på: https://education.service.tieto.com/AdultApplication.Student/#/adult-application/kv/KarlshamnEdu
För dig som skall läsa på distans gäller generellt sett att din ansökan måste vara inne två veckor före kursstart för att kunna hanteras i tid. Aktuella startdatum hittar du på:

Datum distansstudier
För dig som vill gå hela utbildningar som t ex undersköterska, barnskötare eller bussförare tänk på att välja fliken "Kurspaket" så ansökningssidan, annars visas endast fristående kurser. För dig som är intresserad av att studera till undersköterska, tänk på att den första utbildningen som visas är på distans, vill du söka till gruppintag titta längre ner bland sökresultaten.
För dig som inte är folkbokförd i Karlshamns kommun ber vi dig kontakta din hemkommun för ansökan till våra utbildningar.
Genom vårt samarbete med kommunerna inom Gränslöst samarbetet, Sölvesborg-Bromölla, Olofström, Tingsryd, Ronneby eller Karlskrona kan vi erbjuda utbildningar som vi inte själva har i vårt utbud genom vårt samarbete Kunskapsklivet.

Du kan välja mellan att läsa kurserna på distans eller på plats i någon av de andra kommunerna inom vårt samarbete.

Du ska kontakta studievägledningen inom vuxenutbildningen i din hemkommun för att göra en ansökan och få den beviljad.

Kontaktuppgifter och mer information finns på respektive hemsida för de olika kommunerna.
För mer information kring distansstudier och aktuella startdatum läs här https://vuxenutbildningen.karlshamn.se/jag-vill-bli-elev/studera-pa-distans-2/studera-pa-distans/

För mer information kontakta Studievägledningen eller studievägledarna; www.karlshamn.se/vux.
Har du funderingar kring ansökan - läs under Information samt Frågor och svar.
 • Vem kan söka?

  Du är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har ett slutbetyg/examensbevis från gymnasieskolan.
  Är du skriven i annan kommun ansöker du via din hemkommun.

  Har du skyddad identitet ska du inte göra ansökan denna väg. Ta kontakt med en studie och yrkesvägledare som kan hjälpa dig med ansökan. Kontaktuppgifter till studie och yrkesvägledare
  hittar du på www.karlshamn.se/vux-syv.

  Frågor & Svar

 • Vad kan jag läsa?

  Vi erbjuder ett brett urval av kurser på grundläggande och gymnasienivå. Du kan också läsa en yrkesutbildning, enstaka kurser eller som lärling.

  EU-finansierat stöd 2021-2027 - Tillväxtverket