För dig som vill gå hela utbildningar som t ex undersköterska, barnskötare eller bussförare tänk på att välja fliken "Kurspaket" så ansökningssidan, annars visas endast fristående kurser. För dig som är intresserad av att studera till undersköterska, tänk på att den första utbildningen som visas är på distans, vill du söka till gruppintag titta längre ner bland sökresultaten.
För dig som inte är folkbokförd i Karlshamns kommun ber vi dig kontakta din hemkommun för ansökan till våra utbildningar.
Genom vårt samarbete med övriga kommuner i Blekinge kan vi erbjuda kurser som vi inte själva har i vårt utbud genom vårt samarbete Kunskapsklivet.

Du kan välja mellan att läsa kurserna på distans eller på plats i någon av de andra kommunerna inom vårt samarbete: Sölvesborg-Bromölla, Olofström, Tingsryd, Ronneby eller Karlskrona.

Du ska kontakta studievägledningen inom vuxenutbildningen i din hemkommun för att göra en ansökan och få den beviljad.

Kontaktuppgifter och mer information finns på www.karlshamn.se/vux-syv.
Vårterminen 2018 påbörjades den 22 januari och sökande till grupper antags nu i mån av plats. Distanskurser har löpande antagning. För mer information kontakta SYV; www.karlshamn.se/vux-syv.
Vägga Vuxenutbildning erbjuder kursstart var femte vecka enligt nedanstående:

25 februari
1 april
27 maj (sommarstudier)
Har du funderingar kring ansökan - läs under Information samt Frågor och svar.
  • Vem kan söka?

    Du är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har ett slutbetyg/examensbevis från gymnasieskolan. Är du skriven i annan kommun ansöker du via din hemkommun.

    Har du skyddad identitet ska du inte göra ansökan denna väg. Ta kontakt med en studie och yrkesvägledare som kan hjälpa dig med ansökan. Kontaktuppgifter till studie och yrkesvägledare hittar du på www.karlshamn.se/vux-syv.

    Frågor & Svar

  • Vad kan jag läsa?

    Vi erbjuder ett brett urval av kurser på grundläggande och gymnasienivå. Du kan också läsa en yrkesutbildning, enstaka kurser eller som lärling.