Gå vidare till innehåll
  • Tänk på att ansöka i god tid, och att din ansökan är så komplett som möjligt.
Grundläggande- och gymnasiala kurser söker du senast två veckor före kursstart.
Kursstarter under våren 2024:
8/1 -24
12/2 -24
18/3 -24
22/4 -24

Kurspaket söker du senast fem veckor före kursstart. I kursutbudet ser du sista ansökningsdag på varje kurs och kurspaket.

Starter under våren 2024:
5/2 -24
15/4 -24
9/9 -24
18/11 -24
Vi hjälper till med att ansöka inför kursstarter. För att göra en ansökan behöver du veta vilka kurser du ska söka. Kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

om du är osäker på vad du ska studera.
Studievägledarna på Lärcentrum kan hjälpa dig med att planera dina studier kopplat till de behov du har. Kontakta dem via: studievagledare@boden.se.

Du som läser SFI på C-nivå eller är klar med SFI kurs D kan läsa både svenska och en yrkesutbildning samtidigt. Kombinationsutbildningarna har olika krav på vilken nivå på SFI du ska vara på.
Utbildningen innehåller yrkeskurser på gymnasial nivå. Du får alltid göra praktik och det finns goda chanser till arbete efter du är klar med utbildningen.

För mer information kontakta oss på 0921-627 52
  • Vem kan söka?

    Du är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har ett slutbetyg/examensbevis från gymnasieskolan. Är du skriven i annan kommun ansöker du via din hemkommun.

    Frågor & Svar

  • Vad kan jag läsa?

    Vi erbjuder ett brett urval av kurser på grundläggande och gymnasienivå. Du kan också läsa en yrkesutbildning, enstaka kurser eller som lärling.