Aktuella perioder saknas.
Vissa kurser har löpande antagning och är alltid sökbara.
SFI har löpande antagning hela året. För att söka så klicka på Logga in, uppe i högra hörnet, skapar konto och därefter väljer SFI-ansökan.
Grundvux har löpande antagning hela året. För att söka så loggar du in på Min Ansökan och väljer Kurspaket.
På Biblioteket finns datorer du kan låna för att själv göra din ansökan.
I vuxenutbildningens nya hus i Järpen, finns personal på plats på tisdagar kl 13-15, för att hjälpa till med ansökan.
Är du osäker på vad du ska läsa eller hur du ska planera dina fortsatta studier? Vill du diskutera med en studievägledare innan du tar ditt beslut? Hör av dig!

Välkommen på drop-in i vuxenutbildningens nya hus i Järpen, tisdagar kl 13-15, eller boka ett enskilt vägledningssamtal.

Studie- och yrkesvägledare Karin Högberg
tel. 0647-162 21
karin.hogberg@are.se
När du studerar på grundläggande- eller gymnasial vuxenutbildning, kan du söka studiemedel eller studiehjälp från CSN (Centrala Studiestödsnämnden). Här finns information om vad du behöver tänka på för att få studiemedel. www.csn.se
 • Vem kan söka?

  Du är behörig att studera gymnasial vuxenutbildning hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har examen eller studiebevis från gymnasieskolan. Är du skriven i annan kommun än Åre skriver du ut din ansökan och lämnar till din hemkommun.

  Rätt att delta i utbildning i svenska för invandrare (SFI) har du som fyllt 16 år och saknar sådana grundläggande kunskaper i svenska språket som utbildningen syftar till att ge. Du ska vara bosatt i landet och folkbokförd i Åre kommun enligt folkbokföringslagen.

  Frågor & Svar

 • Vad kan jag läsa?

  Vi erbjuder ett urval av kurser på SFI och grundskolenivå samt yrkesutbildningar inom upplevelseturism; som event, vildmark och skidlärare på Campus Åre. Kontakta studievägledare om du vill söka någon kurs som inte finns i vårt kursutbud.
  Börja med att skapa ett konto.