• Aktuellt
Många av våra utbildningar är på distans under våren 2021. Vi tar emot för besök efter överenskommelse, men på grund av omständigheterna så är mötena digitala nu.
För ansökningar till Vuxenutbildningen i Älmhult:

Ansökningar till höstens Grundläggande och Gymnasiala kurser är öppna från den 12 april till och med den 4 juni.

Ansökningar för höstens Yrkesutbildningar är öppna från den 12 april till och med den 15 maj.Välkommen med din ansökan!
Vi har ett samarbete med Markaryd och Ljungby kommun vilket gör att du som bor i Älmhults kommun även kan studera en yrkesutbildning i dessa kommuner. Du måste kontakta SYV här på Vuxenutbildningen i Älmhult så hjälper vi dig.

Vill du studera en yrkesutbildning i en annan kommun måste du lämna in en ansökan hos oss i Älmhult som sedan tar ett beslut om du får gå denna. Du måste kontakta SYV här på Vuxenutbildningen i Älmhult för att göra ansökan.
Du lämnar in ansökan i den kommun där du önskar studera, skriver ut denna och lämnar in till oss.
  • Vem kan söka?

    Du är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har ett slutbetyg/examensbevis från gymnasieskolan. Är du skriven i annan kommun ansöker du via din hemkommun.

    Frågor & Svar

  • Vad kan jag läsa?

    Vi erbjuder ett brett urval av kurser på grundläggande och gymnasienivå. Du kan också läsa en yrkesutbildning, enstaka kurser eller som lärling.
    Lärlingsutbildning bedrivs i samarbete med Alvesta kommun och du söker lärlingsutbildningar direkt på Alvesta kommuns hemsida.