Kursutbud

Här kan du se vårt utbud av kurser. För att skicka in en ansökan behöver du vara inloggad.

Hittade 123 kurser
Visa per sida

AKUSTISK GITARR, MUSIKHUSET - Gitarr, elgitarr, elbas,

Musikhuset, Egna lokaler, Kanalvägen 15

Akustisk gitarr spänner över flera genrer. Den nylonsträngade gitarren med sin spröda ton är grunden i all latinispirerad musik, men också en bra inkörsport till att lära sig grunderna i allt gitarrspel. När vi lärt oss grunderna och kan navigera bland ackord och melodier är det dags att ge sig på stålsträngad gitarr.
Undervisningen i akustisk gitarr syftar till att ge de grundläggande färdigheterna allt i från en lyckad spelning vid lägerelden till Singer Songwriter traditionen där gitarren används för att ge uttryck för både bas och rytmik. Vi övar ackord, rytmik och utgår från enklare låtar till elevens egna favoriter.
Eleven har möjlighet att delta i ytterligare spel i någon av våra ensembler och delta i vår avslutningsshow

 • Ansökningskod: GIT-AKUSTISK_MU

ALTFIOL, TÄBY KULTURSKOLA - Stråkinstrument

Täby Kulturskola

På altkursen lär du dig skapa olika ljud och klanger och uttrycka känslostämningar. Du övar spelteknik i olika stilar samt improvisation. Du får gärna ge förslag på vilka låtar du vill spela. Du har också möjlighet till ensemble/orkesterspel och att vara med på konserter och föreställningar. Altfiollektionerna ges i den skola du går i eller nära där du bor och du kan hyra en altfiol av oss.

Undervisningen ges på: Bergtorpskolan, Brinkskolan, Byleskolan, Drakskeppsskolan, Ellagårdsskolan, Hägernässkolan, Löttingelundsskolan, Näsbydalsskolan, Näsbyparksskolan, Rösjöskolan, Skarpängsskolan, Skolhagenskolan, Täby centrumområdet, Vallatorpsskolan och Ytterbyskolan

 • Instrumenthyra: Ja
 • Från årskurs 4
 • Ansökningskod: ALTFIOL

BLOCKFLÖJT, TÄBY KULTURSKOLA - Blåsinstrument

Täby Kulturskola

På blockflöjtskursen lär du känna och hantera blockflöjten. Blockflöjtsundervisningen sker både enskilt och i grupp. Vi ordnar många tillfällen då du får spela ihop med andra, t.ex. blockflöjtssamling och kulturskolans dag på Rönninge by. Blockflöjtskurserna ges i den skola du går i eller nära där du bor.

Undervisningen ges på: Bergtorpskolan, Brinkskolan, Byleskolan, Byängsskolan, Drakskeppsskolan, Bergtorpskolan, Brinkskolan, Byleskolan, Byängsskolan, Drakskeppsskolan, Ellagårdsskolan, Löttingelundsskolan, Milstensskolan, Myrängen, Näsbydalsskolan, Näsbyparksskolan, Rösjöskolan, Skarpängsskolan, Skolhagenskolan, Täby centrumområdet, Vallatorpsskolan, Ytterbyskolan, Ellagårdsskolan, Löttingelundsskolan, Milstensskolan, Myrängen, Näsbydalsskolan, Näsbyparksskolan, Rösjöskolan, Skarpängsskolan, Skolhagenskolan ,Täby centrumområdet, Vallatorpsskolan, Ytterbyskolan

 • Från årskurs 1
 • Ansökningskod: BLOCKFL

BLÅS ENSEMBLE, TÄBY KULTURSKOLA - Ensembler

Täby Kulturskola

 • Från årskurs 1
 • Ansökningskod: BLÅS ENSEMBLE

CELLO, TÄBY KULTURSKOLA - Stråkinstrument

Täby Kulturskola

På cellokursen lär du dig skapa olika ljud och klanger och uttrycka känslostämningar. Du övar spelteknik i olika stilar samt improvisation. Du får gärna ge förslag på vilka låtar du vill spela. Du har också möjlighet till ensemble/orkesterspel och att delta i konserter och föreställningar. Cellolektionerna ges i den skola du går i eller nära där du bor och du kan hyra en cello av oss.

Undervisningen ges på: Bergtorpsskolan, Brinkskolan, Byleskolan, Byängsskolan, Drakskeppskolan, Ellagårdsskolan, Kyrkskolan, Löttingelundsskolan, Midgårdskolan, Milstensskolan, Myrängen, Näsbydalsskolan, Näsbyparkskolan, Rösjöskolan, Skarpängsskolan, Skolhagenskolan, Täby centrumområdet, Vallatorpskolan och Ytterbyskolan

 • Instrumenthyra: Ja
 • Från årskurs 1
 • Ansökningskod: CELLO

COMBO FLERA INST MUSIKHUSET - Övr

Musikhuset, Egna lokaler, Kanalvägen 15

Denna kurs går ut på att få eleven att upptäcka glädjen i musik utan att i förväg välja inriktning. Vi leker fram musik och kommer i kontakt med alla möjliga instrument. Allt från sin egen röst till trummor och gitarr.
Kursen riktar sig till dig som är nybörjare, eller till dig som redan spelat ett instrument men är sugen på att prova på något annat. Hitta det som passar och är roligast för just dig helt enkelt.
Eleven har möjlighet att delta i ytterligare spel i någon av våra ensembler och delta i vår avslutningsshow.

 • Ansökningskod: COMBO_MU

DJ & MUSIKPRODUKTION, TÄBY KULTURSKOLA - Övr

Täby Kulturskola, Gribbylund, Löttingelund, Fritidsgården Oasen Gribby Gård, Torsdagar 16.30-17.30

Med gratisappen Garageband på iPad är det lätt att börja skapa musik. Men hur kommer man vidare när man tröttnat på att klippa och klistra med inbyggda loopar och allt låter likadant? I den här kursen lär du dig grundläggande musikproduktion och hur du kan bära dig åt för att göra musik med ditt eget unika uttryck. Vi använder iPad som verktyg och vidareutvecklar låtarna tillsammans på dator i programmet Logic. Kursen ges på fritidsgården Gribbygård, Linbastuvägen 1.

 • Från årskurs 7
 • Ansökningskod: Dj&Mu_Gribbygård

DJ/MUSIKPRODUKTION, MUSIKSTIL - Övr

Musikstil

Vill Du lära dig att DJ:a men också hur Du gör Din egen musik i Elektronic Dance Music-genren (EDM)? Då är den här kursen helt rätt för dig!
Fokus för den här kursen är att arbeta med elektronisk musik med möjlighet att arbeta med mindre audioinspelningar: exempelvis ett sång- eller instrumentspår. Du kommer att få skapa egen musik som Du sedan använder i DJ-sammanhang. Vi kommer lära oss grunderna för hur man DJ: ar och använder sig av sina egna produktioner i kombination med musik från andra artister.
Du kan givetvis delta i kursen utan instrumentkunskap men det underlättar såklart om Du har ett instrumentintresse!

Spelplatser i musiksalarna
Midgårdskolan
Skolhagenskolan
Ellagårdsskolan
Viggbyskolan
NTM (Näsbyparks centrum)
Milstensskolan
Myrängsskolan
Brinkskolan
Byleskola
Byängskolan

 • Ansökningskod: DJ-MU_MUST

DRAGSPEL, TÄBY KULTURSKOLA - Piano

Täby Kulturskola

På dragspelskursen får du lära dig att spela både efter noter och på gehör, skapa olika ljud och harmonier samt uttrycka känslostämningar. Du får spela låtar du känner igen men också prova på andra stilar och musikstycken. Ofta växlar vi mellan lärarens och elevens förslag. Du har även möjlighet att uppträda på konserter. Dragspelslektionerna ges i den skola du går i eller nära där du bor. Du måste ha tillgång till ett instrument att öva på.

Undervisningen ges på: Rösjöskolan, Myrängen, Ellagårdsskolan, Skarpängsskolan och Ytterbyskolan

 • Från årskurs 1
 • Ansökningskod: DRAGSPEL

ELBAS (STEG 1) MUSIKSTIL - Gitarr, elgitarr, elbas,

Musikstil, på utvalda skolor, i musiksalar

En av de viktigaste byggstenarna i modern musik är just basen, vare sig det gäller gospel/blues, house/elektronisk musik eller RnB/soul och DJ/house musik!

Vi kommer jobba med instrumentteknik, rytm- och kompmönster och lära oss hur man gör en basgång, både via gehör samt notskrift och tabulatur.
Materialet kommer bestå av musik t.ex inom genrerna pop/rock, RnB/soul och house/elektronisk musik. Det finns alltid ett stort utrymme för eleven att påverka vad vi kommer att arbeta med.

Basen är instrumentet som håller upp och lägger grunden till de övriga musikerna i bandet och ensemblen, som sätter svänget och feelingen i samspel med trummorna! Därför försöker vi snabbt skapa musik tillsammans och eleven får möjlighet att förhålla sig till andra instrument.
Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

Spelplatser i musiksalarna
Midgårdskolan
Skolhagenskolan
Ellagårdsskolan
Viggbyskolan
NTM (Näsbyparks centrum)
Milstensskolan
Myrängsskolan
Brinkskolan
Byleskola
Byängskolan

 • Ansökningskod: ELBAS1_MUST