Välkommen till Komvux Malmö


2016-10-27

Ansökningsperiod för kursstart januari 2017 är 25/10-15/11 med undantag för grundläggande kurser, som kommer att vara sökbara den 28/10- 18/11  kl 16.00, pga nya kursplaner.

Antagning
till kursstart januari 2017 kommer att göras under perioden 13/12-22/12.

OBS!!
När antagningen är gjord (v.51) kommer vi åter att öppna de kurser/kurspaket där det finns platser eller få reserver. Restantagningar kommer att göras vid flera tillfällen, upp till 2 veckor efter kursstart.


Distanskurser Miroi

Obs! Obs! Du som söker/sökt till Miroi fr.o.m. 2016-11-10 kan bara bli antagen till 100p/1kurs eftersom du inte hinner läsa mer fram till 2016-12-31. Ansökan till kurser med start fr.o.m. januari 2017 öppnar 2016-12-01.

Distanskurser till Miroi med start höstterminen 2016 kommer att vara sökbara fram till den 30/11. Den 1/12 öppnar ansökan för kursstart vårterminen 2017. 
Antagning görs varje ojämn vecka. (Du kan ansöka till 2 på varandra följande kurser, t.ex Engelska 5 och Engelska 6. Du kommer att sättas som behörig till båda kurserna men måste vara klar med den lägre kursen innan du kan påbörja nästa. Du kan antas till max 400 poäng.)
Du som blir antagen kommer att kallas till ett obligatoriskt informationsmöte på Miroi som är ca 1 vecka före kursstart.
.
Information om Komvux Malmö
Här hittar du mer information om vuxenutbildningar i Malmö: malmo.se/komvux                  

                ***************************************

 Obs! Det är viktigt att du har en aktuell e-postadress eftersom antagningsbesked och andra meddelanden skickas till din e-post. Kontrollera även under "Min Sida" på din ansökningssida där information också publiceras. 
 
- Du kan söka samma kurs på flera skolor eller på olika schemapositioner

- Du måste RANGORDNA din val, använd de GULA PILARNA för att flytta  kurser/kurspaket så att du får dem i önskad ordning

Här hittar du det totala utbudet av grundläggande och gymnasial vuxenutbildning i Malmö

Här kan du:

  • planera dina studier
  • bygga ditt eget schema
  • ansöka direkt via webben

Information

På Komvux Pauli flex/distans kan det bli fullt i grupperna, du får då ett könummer och blir antagen när/om det finns plats.

Fler utbildningar: Sidan Kursutbud ovan kommer kontinuerligt att fyllas på med kurser och kurspaket/yrkesutbildningar inom Komvux Malmö.

Så här ansöker du via webben

Under fliken Ansökan/Studieplan kan du ansöka till kurser eller kurspaket. Du börjar med att fylla i dina personuppgifter samt information om tidigare studier. Vill du kan du även planera din framtida studiegång och på detta sätt underlätta för handläggaren. Med hjälp av sökformuläret ”Hitta kurser/kurspaket” söker du upp den eller de kurser du är intresserad av. I nästa steg hittar du det kurstillfälle som passar dig bäst. När du är nöjd med din ansökan skickar du in den till oss. OBS! Du måste rangordna din val, använd de GULA PILARNA för att flytta  kurser/kurspaket så att du får dem i önskad ordning.