Välkommen till Komvux Malmö


2016-08-24

Den 25 augusti - 15 september kommer det att vara möjligt att ansöka till kurser/kurspaket med start i oktober 2016.


Distanskurser
Fr.o.m. den 25 augusti kommer det åter att vara möjligt att söka distanskurser i Malmö, beräknad första kursstart under september (du får räkna med att det kan uppstå viss väntetid då det förmodligen kommer att bli ett högt söktryck i början). Antagning kommer att göras varannan vecka. Du kan ansöka till 2 på varandra följande kurser, t.ex Engelska 5 och Engelska 6. Du kommer att sättas som behörig till båda kurserna men måste vara klar med den lägre kursen innan du kan påbörja nästa. Du kan antas till max 400 poäng.
Du som blir antagen kommer att kallas till ett obligatoriskt informationsmöte på Miroi.Antagningen till kurser med fast kursstart på Komvux Pauli är nu avslutad.


Information om Komvux Malmö

Här hittar du mer information om vuxenutbildningar i Malmö: malmo.se/komvux                  

                ***************************************

 Obs! Det är viktigt att du har en aktuell e-postadress eftersom antagningsbesked och andra meddelanden skickas till din e-post. Kontrollera även under "Min Sida" på din ansökningssida där information också publiceras. 
 
- Du kan söka samma kurs på flera skolor eller på olika schemapositioner

- Du måste RANGORDNA din val, använd de GULA PILARNA för att flytta  kurser/kurspaket så att du får dem i önskad ordning

Här hittar du det totala utbudet av grundläggande och gymnasial vuxenutbildning i Malmö

Här kan du:

  • planera dina studier
  • bygga ditt eget schema
  • ansöka direkt via webben

Information

På Komvux Pauli flex/distans kan det bli fullt i grupperna, du får då ett könummer och blir antagen när/om det finns plats.

Fler utbildningar: Sidan Kursutbud ovan kommer kontinuerligt att fyllas på med kurser och kurspaket/yrkesutbildningar inom Komvux Malmö.

Så här ansöker du via webben

Under fliken Ansökan/Studieplan kan du ansöka till kurser eller kurspaket. Du börjar med att fylla i dina personuppgifter samt information om tidigare studier. Vill du kan du även planera din framtida studiegång och på detta sätt underlätta för handläggaren. Med hjälp av sökformuläret ”Hitta kurser/kurspaket” söker du upp den eller de kurser du är intresserad av. I nästa steg hittar du det kurstillfälle som passar dig bäst. När du är nöjd med din ansökan skickar du in den till oss. OBS! Du måste rangordna din val, använd de GULA PILARNA för att flytta  kurser/kurspaket så att du får dem i önskad ordning.