Kursutbud

Här kan du se vårt utbud av kurser. För att skicka in en ansökan behöver du vara inloggad.

Hittade 21 kurser
Visa per sida

ALTHORN - Enskild undervisning

Håbo Musikskola

Althorn tillhör familjen brassinstrument och ser ut som en bastuba in litet format. Althornet är lättspelat för en nybörjare och är ofta inkörsporten till fortsatt spel på trumpet och trombon. Din lärare hjälper gärna till med tips om var man kan hyra instrument m.m.

 • Från årskurs 3 till och med årskurs 9
 • Ansökningskod: ALTHORN

BASTUBA - Enskild undervisning

Håbo Musikskola

Bastuba är det största instrumentet i instrumentfamiljen brass och har basfunktionen i en orkester. Bastuba är ett riktigt "häftigt" instrument men är kanske lite för stort för den som går i årskurs 3. Man kan få goda råd från läraren om hur man ska gå till väga om man är intresserad av att börja spela bastuba.

 • Från årskurs 3 till och med årskurs 9
 • Ansökningskod: BASTUBA

CELLO - Enskild undervisning

Håbo Musikskola

Cello är ett av de större instrumenten i stråkfamiljen. Man sitter på en stol när man spelar. Den är en självklar medlem i symfoni- och stråkorkestrar. Men man kan också spela i band och lägga stämmor till fina popballader eller spela folkmusik. Cellons klang ligger nära människorösten.
Hos oss blir man snabbt medlem i olika tillfälliga ensembler och efter hand även i stråkorkestern "Silver Strings"
Kolla in "Two cellos" , Jacqueline du Pre, " Lise & Gertrud",
Svante Henryson för inspiration!

 • Från årskurs 3 till och med årskurs 9
 • Ansökningskod: CELLO

DANS - Dans

Håbo Musikskola

Dans erbjuds från och med åk.1-9 kostnadsfritt från och med höstterminen -18. Undervisningen sker i lokaler på Fridegård.

 • Från årskurs 1 till och med årskurs 9
 • Ansökningskod: DANS

ELBAS - Enskild undervisning

Håbo Musikskola

Elbas är ett perfekt instrument för dig som vill spela i band och gillar rock, pop, hiphop, soul eller hårdrock. I nästan alla typer av bandock orkestrar finns det basinstrument. Inom modern musik är det oftast en elbas. Förutom basstämmor kan du spela melodier och solon på instrumentet. Efter några veckor behöver du skaffa egen elbas, förstärkare och sladd. Bas och tar sladd du med till lektionen men förstärkaren behöver du inte ha med. Vi hjälper dig gärna med val av instrument.

 • Från årskurs 3 till och med årskurs 9
 • Ansökningskod: ELBAS

GITARR - .

Håbo Musikskola

Gitarrundervisningen sker till en början på akustisk gitarr, men möjlighet finns även att prova, eller senare byta till elgitarr. Som elev behöver du egen gitarr med dig till lektionen efter några veckor. Som lärare hjälper vi dig med tips när du ska köpa ditt instrument, bland annat vilken storlek instrumentet ska ha. Undervisningen strävar mot klingande resultat, musicerande och progression där vi blandar gehörsspel, tabulatur och noter. Du får också delta vid olika konserter och workshops som musikskolan anordnar.

 • Från årskurs 3 till och med årskurs 9
 • Ansökningskod: GITARR

KLARINETT - Enskild undervisning

Håbo Musikskola

Klarinetten tillhör instrumentgruppen träblåsinstrument. Instrumentet används främst som orkesterinstrument inom klassisk musik men spelar även en viktig roll inom jazz och folkmusik. Kända klarinettister är bland annat Benny Goodman och Martin Fröst. Klarinetter finns i olika storlekar men vanligast är att spela Bb-klarinett. Om du börjar spela klarinett så får även delta i orkesterspel redan under första terminen.

 • Från årskurs 3 till och med årskurs 9
 • Ansökningskod: KLARINETT

MUSIKAL - Gruppundervisning

Håbo Musikskola

Musikalkursen är uppdelad i två åldersnivåer, "Musikal nybörjare" respektive "Musikal fortsättning.

I kursen "Musikal nybörjare" arbetar vi med dramaövningar som leder till en kortare föreställning i slutet av varje termin. Inom ramen för musikteater vävs även sångövningar, samt enklare form av rörelse, dans och koreografi in i lektionerna. Undervisningstiden är 20 lektioner 40 minuter per läsår.

I kursen "Musikal fortsättning" läggs större vikt vid det musikaliska men fortfarande tillsammans med teater och dramaövningar. Undervisningstiden är 20 lektioner 40 minuter per läsår.

De elever som gått "Musikal åk. 3-5" har förtur till "Musikal åk. 6-9".

 • Från årskurs 3 till och med årskurs 9
 • Ansökningskod: MUSIKAL

MUSIKLEK ÅK1 - Gruppundervisning

Håbo Musikskola

Musiklek är en undervisning som syftar till att utveckla barns musikaliska färdigheter med rytmiken som grund. Från och med hösten kommer alla barn i Håbo kommun att kunna delta i Musiklek för F-klass helt kostnadsfritt. Följande steg kan man sedan söka som ämneskurs i musikskolan:
Musiklek åk.1: Kursen riktar sig till barn i åk.1 som ännu inte börjat spela något instrument. I undervisningen arbetar eleverna med kroppen som uttrycksmedel, där rytmikövningar, koordinationsträning och sång blandas i en rolig musiklek. Eleverna får också bekanta sig med olika typer av rytminstrument.
Musiklek åk2: Eleverna delas upp i instrumentgrupper och får under året prova på att spela blås-, stråk- och slagverksinstrument. Även här är sång, rytmik och rörelse en stor del av undervisningen.
OBS! Kursen Musiklek åk.2 är inte sökbar utan är en fortsättning för de elever som fullföljt kursen Musiklek åk.1.
Elever som gått båda kurserna får garanterad plats i musikskolans ämneskurser fr.o.m. åk3.

 • Från årskurs 1 till och med årskurs 1
 • Ansökningskod: MUSIKLEK-Åk1

PIANO - Enskild undervisning

Håbo Musikskola

Piano har varit, och är ett av de mer populära instrumenten i de flesta musik- och kulturskolor. Det finns en otrolig mängd musik skriven för instrumentet, och du kan ha stor glädje både av att spela ensam eller tillsammans med andra.
Tänk på att du behöver ha ett piano (alt. digitalpiano) hemma för att kunna tillgodogöra dig undervisningen på bästa sätt, en keyboard "växer man oftast ur" efter 1-2 års spelande.

 • Från årskurs 4 till och med årskurs 9
 • Ansökningskod: PIANO